Kaj je duhovnost

Če o duhovnosti razmišljamo iz izhodišča, kjer globoko, v središču tvojega bitja, domuje tvoja božanska bit. Edinstvena po svoji naravi predstavlja neprecenljiv in nepogrešljiv element vseobsegajoče večnosti. Večna bit je vir tvoje vseobsegajočnosti in v njej si ti vseobsegajočnost sama. Začetek in konec, oziroma čisto vse, kjer začetek in konec niti ne obstaja. Obstoj in neobstoj sta združena v tvoji notranjosti in te povezujeta v enost večne ljubezni.

Skozi vzpone in padce na aveniji večnosti korakamo v izkušanje lastne veličine tukaj in zdaj. Pristnost s seboj in iskrenost do sebe odpirata vrata k našemu bistvu. Bolj, ko umirimo nadzor svojih norm, bliže smo lastnemu viru. Le ta nas navdihuje z razumevanjem svoje vpletenosti v življenjske razmere v katerih se nahajamo. Raziskovanje lastne vpletenosti v dejansko stanje naše resničnosti nas vodi v spoznavanje sebe in sprejemanje naših neljubih lastnosti. Vzporedno se razvija ljubezen do sebe, ki nam omogoča, da bolj in bolj prevzemamo odgovornost za svoje življenje, dogajanje in počutje v njem. Spoznavamo, da vedno dobimo natančno to kar damo. Prepoznavamo, da doživljamo svoj lasten kodeks prepričanj in vse bolj se zavedamo kako s svojimi mislimi, besedami in odzivi ustvarjamo svoje življenje. Hkrati se vse bolj ljubimo, cenimo in spoštujemo, kar dviguje našo lastno vrednost. Več vrednosti kot si damo, bolj si dovolimo v svojem življenju ustvarjati mir, radost,  zadovoljstvo

Skozi pozornost na sebe samega, na svoje počutje, se pomikamo v smeri vse večje budnosti tukaj in zdaj. Osvobajamo se lastnih predsodkov o doživljanju sebe. Vse bolj se zavedamo svojih čustev in občutkov. Vse bolj smo pozorni na oblikovanje svoji misli. Spoznavamo neskončnost možnosti izbir za način svojega razmišljanja. Bolj in bolj izbiramo izhodišča, ki nas vodijo v občutke izpolnjenosti in vse bolj spoznavamo, da smo brezhibno orodje samemu sebi. Vzporedno ozaveščamo povezanost vsega in vseh, kar nas vzpodbuja k odprtosti za energijo vseobsegajočnosti. Bolj ko prodira v naše zavedanje, bolj v sebi prepoznavamo njen občutek. In občutek energije povezanosti je radost. Čista radost bivanja, ki vsako bitje polni z ljubeznijo razumevanja o popolnosti samega sebe v vsakem trenutku. Sprejetje lastne veličine sproži hvaležnost, ki zjasni uvid v cilj svojih prizadevanj. In cilj je dobro počutje, izpolnjenost v vsakem trenutku tukaj in zdaj, neodvisno od zunanjih okoliščin.

Duhovnost je torej dejstvo, da je vsak posameznik edina resnica svojega sveta. Duhovnost je pogum. Duhovnost je moč za sprejetje samega sebe v vsem kar smo. V izbranem izhodišču je duhovnost tudi odgovornost, strpnost, pozornost nase in še bi lahko naštevali. Na nekem najglobljem skupnem imenovalcu izbranega izhodišča, lahko duhovnost ubesedimo v stavku: Duhovnost je izkušnja. Izkušnja samega sebe tukaj in zdaj.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja